Ga door naar hoofdcontent
InformatieAdditionele milieu gerelateerde eigenschappen

Additionele milieu gerelateerde eigenschappen

Definitie en gebruiksinstructies voor het criteria additionele milieu gerelateerde eigenschappen.

OnderdeelUitwerking
DefinitieAdditionele eigenschappen van dit product tijdens de productie-, gebruiks- en/of einde levensfase, met betrekking op milieu-effecten (bijv. besparing CO2 equivalenten).
Verplicht veldNee
OmschrijvingProducten die biobased of circulair zijn kunnen in emissies verschillen van hun conventionele alternatief. Op welke milieu-emissies verschillen deze producten ten opzichte van het alternatief? Zijn deze emissieverschillen gerelateerd aan een specifieke fase of de gehele levensfase van het prorduct? Soms is er enkel informatie beschikbaar over emissies tijdens de productie van het product, het gebruik van het product of tijdens einde-levensfase van het product.
Certificering
Labels
Waarde voor inkopers / voor- en nadelen van criteriumEen product kan biobased en/of circulair zijn, echter zegt dat nog niet per definitie iets over hoe milieuvriendelijk dit product is. Gebruik van biobased en/of circulaire producten zorgen er in ieder geval voor dat we fossiele grondstoffen in de grond kunnen laten. Dit helpt in ieder geval mee aan het bestrijden van het versterkte broeikaseffect én het helpt bij oplossingen in geval van grondstofschaarste. Echter, emissies van een biobased en/of circulair product zijn niet per definitie lager dan die van een niet biobased/circulair conventioneel alternatief. Het is wel zo dat emissies die gepaard gaan met een product iets zeggen over hoe milieuvriendelijk een product is. Om te kunnen oordelen over hoe milieuvriendelijk dit is, is een vergelijk met een alternatief product van belang.