Ga door naar hoofdcontent
NieuwBiobased transitie in de hoogste versnelling

Biobased transitie in de hoogste versnelling

Dinsdag 6 juni 2023Afbeelding Biobased transitie in de hoogste versnelling


Versnellingsdag op 4 juli 2023

Na een succesvolle editie in 2022 organiseert Agrarisch Innovatie- en Kenniscentrum De Rusthoeve in Colijnsplaat op 4 juli 2023 de Biobased Versnellingsdag 2023, in samenwerking met de provincies Zeeland en Noord-Brabant, BO Akkerbouw en Delphy.

Op deze versnellingsdag wordt de hele keten in beeld gebracht, van het gewas tot het uiteindelijke eindproduct. Veel producten zijn nu zover om gebruikt te worden in de bouw, als grondstof van papier, karton en/of textiel. Van andere gewassen is de weg naar marktrijpe producten nog wat langer.

Om de ontwikkelingen in de biobased economy te versnellen is het belangrijk dat de markt in beweging komt. Vandaar dat er op deze dag ook aandacht wordt besteed aan de consument. Hoe krijgen we die zover om biobased materialen te kiezen?

Er is uiteraard ook weer een standhoudersmarkt waar ondernemers hun biobased producten laten zien aan toekomstige klanten. Verder is er voldoende gelegenheid om te netwerken bij een hapje en een drankje. De deelname is kosteloos.