Ga door naar hoofdcontent
NieuwEerste Nationale Biobased Productendag in de VS op 8 maart

Eerste Nationale Biobased Productendag in de VS op 8 maart

Maandag 6 maart 2023

Het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA) heeft 8 maart aangewezen als ‘National Biobased Products Day’: een jaarlijkse dag die bedoeld is om meer bekendheid te geven aan biobased producten – hoe ze worden gemaakt, waarvan ze worden gemaakt, de vele voordelen ervan en de grote verscheidenheid aan producten die nu al beschikbaar zijn voor gebruik thuis, op kantoor, de speelplaats, bouwplaatsen en in de tuinarchitectuur.

National Biobased Products Day is een initiatief van het Biopreferred programma van het ministerie, dat alle bedrijven en organisaties binnen het brede werkveld van de bioeconomie aanmoedigt om aan dit evenement deel te nemen en zowel klanten, werknemers, belanghebbenden, partners als leden van de gemeenschap bij de viering te betrekken.

Het stimuleringsprogramma Biopreferred heeft tot doel de aankoop en het gebruik van biobased producten te verhogen, om op die manier economische ontwikkeling te stimuleren, nieuwe banen te creëren en nieuwe markten te creëren voor landbouwgrondstoffen. Onderdeel van deze inspanningen is het vaststellen van een verplicht minimumaandeel biobased content voor sommige federaal aangekochte producten. In dit opzicht lijken de VS voor te lopen op de Europese Unie.

Kijk voor meer informatie op de Biopreferred homepage.

Reacties

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd met *