Ga door naar hoofdcontent

BESE

De afgelopen eeuw is wereldwijd 65% van de waterrijke natuur gedegradeerd of verloren gegaan. BESE b.v. is in 2018 opgericht door mariene biologen en richt zich op het succesvol herstellen van natuurgebieden op wereldwijde schaal, met behulp van biobased, bio-afbreekbare materialen.

Materialen voor natuurherstel bestaan nu vaak uit permanente materialen zoals beton of plastic: in oevers gebruikt men bijvoorbeeld plastics tegen erosie. Deze materialen breken niet af in een natuurlijk systeem en zorgen voor vervuiling van grond en water voor volgende generaties. BESE ontwikkelt materialen voor natuurherstel die door hun bio-afbreekbare karakter langzaam onderdeel worden van de natuur.

Het vlaggenschip van ons bedrijf zijn de BESE-elements; biologisch afbreekbare sheets in een 3D-matrixvorm die succesvol ingezet worden voor natuurherstel. De BESE-elements bestaan uit biologisch afbreekbare biopolymeren en zijn gemaakt van een afvalproduct (zetmeel) uit de patatindustrie in Nederland. De BESE-elements imiteren eigenschappen van de natuur en helpen zo bij het opstarten van jonge planten en dieren op een nieuwe locatie.

Bedrijfsgegevens

Varkensmarkt 9, 4101CK, Culemborg

Malenthe Teunis

Operations manager
Afbeelding BESE