Ga door naar hoofdcontent
OrganisatiesdeCokerije

deCokerije

deCokerije is een initiatief van Restauratiebedrijf Van Zaltbommel. Ron van Zaltbommel heeft zich lange tijd beziggehouden met het uitvoeren van restauratiewerk aan monumentale panden, het in ere houden van oude technieken en het leveren van ambachtelijke materialen die in onze moderne maatschappij verloren dreigen te gaan. Drijfveer was daarbij geenszins gelegen in nostalgische overwegingen of geitenwollensokken-idealen maar puur in het feit dat veel van deze producten zich al eeuwenlang hebben bewezen en eenvoudigweg nog steeds niet door de moderne massaproducten kunnen worden verslagen op het gebied van kwaliteit, duurzaamheid en gebruiksgemak. Bovendien zijn deze producten tot veler verbazing niet alleen beter van kwaliteit en duurzaamheid maar onder aan de streep vaak ook nog veel goedkoper dan de moderne chemische tegenhangers.

Tijdens de vele beurzen, demonstraties en lezingen die Ron van Zaltbommel door heel Europa heeft verzorgd, bleek met zeer grote regelmaat dat mensen onvoldoende kennis hadden van de producten waar ze mee werkten en dat er helaas ook maar al te vaak met minderwaardige producten voor een veel te hoge prijs werd (wordt) gewerkt. Toen Ron in contact kwam met een oliekokerij waar men nog op ambachtelijke wijze maar met de modernste kennis hoogstaande producten maakte op basis van volledig natuurlijke grondstoffen, was het initiatief voor de producten van deCokerije dan ook snel geboren.

De aanpak?

Zet een aantal vakspecialisten met een gezamenlijke ervaring van ruim 100 jaar bij elkaar en laat ze een aantal olieproducten ontwikkelen die:

  • aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen
  • alleen maar natuurlijke, duurzame grondstoffen bevatten
  • (vrijwel) geen oplosmiddelen bevatten
  • prettig verwerkt kunnen worden
  • makkelijk én onderbouwd aan de gebruiker, u dus, uitgelegd kunnen worden

Het resultaat van dit initiatief werd “deCokerije”, een naam die verwijst naar het op ambachtelijke wijze verkoken van de verschillende oliesoorten en harsen waardoor ieder product juist die eigenschappen krijgt die voor de betreffende toepassing gewenst is.

Bedrijfsgegevens

Cruijckelcreke 4A, 4491 PS Wissenkerke, Zeeland, Nederland

Ron van Zaltbommel

Directeur
Afbeelding deCokerije