Ga door naar hoofdcontent
OrganisatiesEKOTEX Wandafwerking BV

EKOTEX Wandafwerking BV

EKOTEX circulaire verf en behangsystemen

Algemeen

Per jaar wordt er in Nederland meer dan 10.000.000 kg gewone verf verbrand en dat is erg schadelijk voor mens en milieu. Nergens voor nodig! EKOTEX circulaire verf- en behangsystemen zijn 100% recyclebaar. De verf is veilig, gezond en Cradle to Cradle Certified. EKOTEX heeft als bedrijf de maatschappelijke doelstelling om alleen toekomstgerichte duurzame producten te ontwikkelen.

Wie zijn wij?

EKOTEX ontwikkelt en realiseert gezonde ecologische en biobased  verf- en behangsystemen met een zeer lage milieu impact volgens circulaire principes.
Behang en verf zijn normaal gesproken onlosmakelijk met de ondergrond verbonden. Hierdoor kan een circulaire drager/ondergrond tot afval worden gedegradeerd.
Op dit vlak richt EKOTEX zich met zijn verf – en behangsystemen. Uitgangspunt is het behouden van de oorspronkelijke kwaliteit van de ondergrond, oftewel “reduce” afval.

Verf

EKOTEX verfsystemen zijn biologisch circulair, voor binnen en buiten en zijn van een zeer hoge kwaliteit met uitzonderlijke sterke eigenschappen. Negatieve CO2-footprint, luchtzuiverend, 0% schadelijke stoffen, geen VOS, geen zware metalen. Kortom de meest ecologische muurverf ter wereld, die daadwerkelijk een bijdrage levert aan een meer gezonde wereld en aan de circulaire economie.

Biobased Renovlies Behang

EKOTEX Glasweefsel en renovlies behangsystemen zijn circulair en voldoen aan de hoogste standaard en bestaan uit natuurlijke minerale en biobased grondstoffen. Er is een EPD aanwezig en de milieu impact is zeer laag in vergelijking tot bijvoorbeeld vinyl wandbekleding. Het behang is in combinatie met een speciale voorstrijk losmaakbaar aan te brengen. Het behang is normaal gesproken onlosmakelijk met de ondergrond verbonden. Hierdoor kan een circulaire drager/ondergrond tot afval worden gedegradeerd. Met onze EKOTEX verf – en behangsystemen behouden we de oorspronkelijke kwaliteit van de ondergrond, oftewel “reduce” afval.

Victor Franke

Algemeen directeur
Afbeelding EKOTEX Wandafwerking BV