Ga door naar hoofdcontent
OrganisatiesEurobottle

Eurobottle

Over ons

Kennis, kwaliteit en innovatie zorgen er al meer dan 25 jaar voor dat Eurobottle hoogwaardige, duurzame en 100% recyclebare bidons, ­waterflessen en bidonkratten produceert in de Benelux. Alle producten van Eurobottle zijn wereldwijd leverbaar.

Wij produceren onze eigen bidons, hierdoor kunnen wij met zekerheid zeggen dat onze kwaliteit 100% is. Onze bidons zijn duurzaam, gemakkelijk in gebruik en volledig aan te passen naar jouw wensen.

Samen met onze eigen designers maken wij voor jou het perfecte ontwerp. Onze bidons zijn te bestellen vanaf 300 stuks, de bidonkratten vanaf 30 stuks en onze waterflessen vanaf 100 stuks.

Nederlandse kennis & kwaliteit

Onze bidons worden geproduceerd in Nederland, in Dronten. Door het in eigen huis produceren van onze bidons kunnen wij 100% kwaliteit garanderen.

Van suikerriet naar bidon

Hoe zorgt Eurobottle nu voor duurzaam plastic. Heel simpel, wij maken onze bidons van een kunststof welke van suikerriet is gemaakt. “Traditioneel wordt plastic gemaakt van aardolie. De winning van aardolie en de verwerking ervan tot plastic kost veel energie. Het produceren hiervan zorgt voor veel koolstofdioxide (CO2) en kan milieuvervuiling veroorzaken. Dit draagt allemaal bij aan de opwarming van de aarde (broeikaseffect).”

“Het kan dus ook op een andere manier. Vanuit suikerriet wordt uiteraard eerst rietsuiker gemaakt voor consumptie. Van het restproduct kan bio-ethanol worden gemaakt. Van bio-ethanol maak je vervolgens plastic dat precies dezelfde samenstelling en kwaliteit heeft als plastic gemaakt uit aardolie. Duurzaam én uitstekend te recyclen! En een groot voordeel: omdat suikerriet tijdens het groeien veel CO2 opneemt, heeft biobased kunststof zelfs een negatieve CO2 uitstoot! Van deze bidons maken wij dus onze bidons.

Wij willen bijdragen aan een beter milieu, jij ook? Ook jij kunt kiezen voor een biobased fles, zo zet je al een stap in de goede richting!”

 

Bedrijfsgegevens

Pioniersweg 32, 8251 KN Dronten

Huib Lommers

Account manager
Afbeelding Eurobottle

Alles van Eurobottle