Ga door naar hoofdcontent
OrganisatiesFAAY Vianen B.V.

FAAY Vianen B.V.

Faay biobased scheidingswanden

Faay Vianen gebruikt voor haar scheidingswanden vlas, een onuitputtelijke grondstof die hernieuwbaar, herwinbaar en milieuvriendelijk is.  Juist als het gaat om duurzaam bouwen, zijn bouwmaterialen uit vernieuwbare grondstoffen – zoals vlas – een zeer interessante optie.  Tijdens de teelt neemt het vlas CO2 op en zet dit om in zuurstof en tijdens het verwerkingsproces heeft het een lage energie-inhoud, dus weinig impact op het milieu. En vlas is geheel recyclebaar. Een hectare vlas legt in één teeltcyclus evenveel CO2 vast als een hectare bos in één jaar. Bouwen met vlas is duurzaam en divers. En toegepast in de milieuvriendelijke FAAY-wand draagt het bij aan een optimaal en gezond binnenklimaat met hoog comfort.

Efficiënt omgaan met grondstoffen is behalve noodzakelijk voor ons klimaat, ook voordeliger. Door meer te hergebruiken en te recyclen haal je meer waarde uit de grondstoffen en betaal je tegelijkertijd minder inkoopkosten.

Faay werkt momenteel aan diverse plannen om de circulariteit nog verder te laten toenemen. Onder meer onderzoekt zij mogelijkheden om scheidingswanden volledig te kunnen recyclen en te hergebruiken voor de Faay Kingsize wanden. Want het kan natuurlijk altijd beter en dus nóg duurzamer.

Bedrijfsgegevens

Mijlweg 3, 4131 PJ Vianen

Johan Mellegers

Developer Sustainable Products
Afbeelding FAAY Vianen B.V.

Alles van FAAY Vianen B.V.