Ga door naar hoofdcontent
OrganisatiesLinex Pro-Grass

Linex Pro-Grass

Linex Pro- Grass in Koewacht is een fabriek waar een plaat met 100% vlasinhoud geproduceerd wordt. Wij leveren daarmee een uniek en duurzaam product. Vlasspaanplaat of vlasschevenplaat is de meest ecologisch verantwoorde bouwplaat. Al sinds 1956 produceren wij uit de houtachtige stengeldeeltjes van de vlasplant, of te wel de lemen of scheven, onze vlasspaanplaten. Onze proces begint al bij de invoer, waar de grondstof wordt ontdaan van o.a. zaad, stof, stenen en korte vezels. Die worden dan weer verwerkt bij andere afnemers, als o.a. grondstof/ hulpmiddel voor de papier, biomassa en de vee-industrie. Sommige deeltjes worden gebruikt voor onze bio- massa ketel, dat onze pers en fabriek opwarmt om het proces als bio-circulair te vervolledigen.

De vlasspaanplaten vinden hun toepassing als bouwmateriaal bijvoorbeeld ten behoeve van deur -en wandpanelen en de meubel- en interieurbouw en als bijvoorbeeld stabiliteit leggers bij de transportwereld. Tegenwoordig hebben we ook een afzetmarkt voor de verpakkings- industrie in de vorm van inpakblokken.

Vlas kenmerkt zich door zijn lichte gewicht, is brandvertragend en is akoestisch en isolerend en bevat van nature weinig/ geen formaldehyde.

Wij leveren onze unieke 100% vlasspaanplaat wereldwijd waar we als Nederlandse bedrijf trots op zijn.

Bedrijfsgegevens

Emmabaan 79, 4576 EC, Koewacht, Nederland

Birol Yigit

Planning & Operations Manager
Afbeelding Linex Pro-Grass