Ga door naar hoofdcontent
OrganisatiesMNEXT (voorheen CoE BBE)

MNEXT (voorheen CoE BBE)

MNEXT (CoE BBE) staat centraal in de transitie naar een biobased economy als kennispartner van veel bedrijven en organisaties. Ze voeren toegepast onderzoek uit dat er toe doet, helpen bedrijven met hun biobased ambities en zorgen ervoor dat biobased een plekje krijgt in alle niveaus van onderwijs.

De activiteiten van MNEXT zijn afgestemd op de behoeftes van het bedrijfsleven. Hierbij gaat het over het verkrijgen van goed opgeleide professionals, faciliteiten voor prototyping en een centraal kennispunt voor biobased onderwijs, onderzoek en facilitering.

Transitie biobased economy

MNEXT is een samenwerkingsverband tussen Avans Hogeschool en HZ University of Applied Sciences (HZ UAS). Centres of Expertise zijn door het ministerie van OCW ingesteld om het hoger onderwijs nadrukkelijker te koppelen aan regionaal economische speerpunten zoals bijvoorbeeld biobased economy. Het zijn actiegerichte samenwerkingsverbanden op verschillende expertisegebieden waarin bedrijven en onderwijsinstellingen, overheden en andere publieke organisaties samen innoveren, experimenteren en investeren. Samen richten ze zich op toekomstbestendig beroepsonderwijs en de doorvertaling naar de beroepspraktijk.

(Bron: MNEXT.nl)

Bedrijfsgegevens

Avans Hogeschool:
Lovensdijkstraat 63
4818 AJ Breda

HZUAS:
Edisonweg 4
4382 NW Vlissingen

Bas Koebrugge

Projectleider Marketing & Communicatie
Afbeelding MNEXT (voorheen CoE BBE)