Ga door naar hoofdcontent
OrganisatiesRik Makes B.V

Rik Makes B.V

Compostboard is ontwikkeld om te zorgen voor leven, om te zorgen dat de verwerker, gebruiker en afvalverwerker met schone materialen verwerkt. Want we gaan naar een toekomst toe waar de mens niet meer hoeft te vervuilen en te vergiftigen, maar waar materiaal wordt gebruikt dat weer circulair terug kan worden gegeven als voeding voor de bodem.

Waarbij elke boer en ecoloog blij zijn met de reststukken van de interieur bouw, dat kan worden uitgereden over de akkers waar het bodemleven je toejuicht. Vezels en lijmen die tot voeding dienen voor de wormen en ervoor zorgen dat er meer vocht en voeding wordt vastgehouden.

 

De meeste interieur bedrijven hebben veel afval en reststukken, het meeste hiervan wordt afgevoerd en verbrandt, waarbij het materiaal uiteindelijk weer teruggegeven wordt aan de aarde in de vorm van uitstoot en CO2. Deze materialen zijn gebonden met lijmen gemaakt uit fossiele grondstoffen en hout uit de bossen. De bossen waar de laatste ecosystemen nog draaien en fossiele grondstoffen die de aarde vervuilen en noodweer creëren. Door het kopen van deze materialen houden we deze uitputtende economie in stand.

 

Wij bieden plaatmaterialen aan die gemaakt worden uit reststromen van ons landbouwsysteem. Zolang de mens eet zullen er gewassen worden geteeld en zolang er gewassen worden geteeld zijn er rest vezels beschikbaar. Hierdoor kunnen we de bossen meer met rust laten en verbetert dit onze footprint. Nu worden er helaas nog vezels verbrand om ervan af te komen. Per m2 plaat wordt er 16 kg CO2 vastgehouden.

Wij bieden nu 2 platen aangemaakt van hennep en vlasvezels. De eerste plaat is ongekleurd en de tweede plaat wordt gekleurd met koolstofpoeder. Al onze materialen zijn composteerbaar

 

Het is denk ik wijs voor bedrijven om verder te gaan kijken als de huidige materiaal aanbieders. Om levensvatbaar te blijven als bedrijf en om de vervuilende technieken om te buigen. Door geen materialen meer te gebruiken die giftige dampen of additieven bevatten. Ook zal er in korte tijd een CO2 taks komen en zijn er andere bedrijven ook bezig om zich gereed te maken voor de toekomst.

Een van de kwaliteiten van het materiaal is dat het vlamdovend is en gunstig scoort op een LCA-berekening. Onze missie slaagt pas als klanten tevreden zijn. Wij kunnen pas veel CO2 gaan opslaan en vasthouden en voor de bodem zorgen als de klanten met het materiaal gaan werken. Dus wij werken graag samen zodat Compostboard eventueel verbeterd kan worden naar de wensen van de klant.

 

Maar laten we samen stoppen met het vervuilende hoofdstuk van de geschiedenis en een nieuwe pagina gaan openen waar we werken aan een schoon hoofdstuk waar de mens een nieuwe economie van materialen ontwikkeld

Laten we tijden veranderen en samen zorgen voor het leven.

Bedrijfsgegevens

Boutenslaan 83, 5644 tS, Eindhoven
Afbeelding Rik Makes B.V

Alles van Rik Makes B.V