Ga door naar hoofdcontent
OrganisatiesSAM Panels B.V.

SAM Panels B.V.

SAM (Sustainable Advcanced Materials) is een volledig duurzaam materiaal. Het bestaat geheel uit gerecycled organisch restmateriaal. SAM is volledig vrij van gifstoffen als formaldehyde en vluchtige aromatische koolwaterstoffen. Dat maakt het een uitzonderlijk aantrekkelijk alternatief voor HDF, MDF, LDF, spaanplaat, gipsplaat, multiplex en OSB (Oriented Strand Board). Het is sterker, lichter en biedt door zijn verwerkingsmogelijkheden meer vormgevingsvrijheid dan traditioneel plaatmateriaal. SAM-panelen kunnen eenvoudig worden toegepast voor meubilair, displays, wanden, borden en een eindeloze reeks aan producten waarbij plaatmateriaal wordt gebruikt

De productie van SAM panelen is zeer milieuvriendelijk en vindt plaats in de productiefaciliteit in Venlo. SAM panelen worden gemaakt van cellulose vezels, voorbeelden hiervan zijn gras, hennep, Oud papier, golfkarton, miscanthus, maïsvezels, stro, jute en groente- en fruitresten. Aan de productie komen alleen de vezels (cellulose) en water te pas. Het water wordt voor 99,5 procent gerecycled. Door de druk en de hoge temperatuur krijgen microben geen kans.

SAM-technologie maakt het mogelijk afvalmaterialen, die gewoonlijk worden verbrand of gestort, in te zetten in een sterk en uitzonderlijk veelzijdig composiet paneel waaruit duizenden hoogwaardige, milieuvriendelijke, niet-toxische, schone en gezonde producten voor een groot aantal toepassingen en markten kunnen worden vervaardigd. SAM is ontwikkeld met behulp van principes van afvalstroomreductie en -afleiding met als doel een van ’s werelds meest uitdagende milieuproblemen op te lossen: afvalverwijdering en -afleiding. SAM is gemaakt met behulp van afval- en restvezels, water en warmte. Het is 100% biobased, uit 100% gerecycleerde afvalmaterialen, 100% recyclebaar en voldoet aan de cradle-to-cradle-norm.

Bedrijfsgegevens

Laurens Janszoon Costerstraat 29

John Smits

Managing Director
Afbeelding SAM Panels B.V.