Ga door naar hoofdcontent
OrganisatiesStrotec bv

Strotec bv

Strotec is exclusief partner in Nederland voor het  prefab HSB-Stro-gevelsysteem EcoCocon.

Ecococon is een constructief gevelsysteem, dat zeer geschikt is voor Nul-Op-de-Meter bouwen en tot 6 lagen gebouwd kan worden zonder hulpconstructies. Het is een prefab HSB systeem dat voor 98% biobased is. Daarmee slaat het -bijna 100kg CO2 per m2- langdurig op; zoveel dat het nog benodigde traditionele bouwmaterialen kan compenseren. Daarmee kunnen we ook qua CO2-uitstoot in materiaal op nul uitkomen (of beter).

In principe kan elk gebouw er mee gerealiseerd worden.

Het systeem wordt als elementen genummerd en last minute op de bouwplaats aangeleverd. Het heeft de volgende kenmerken:

CO2 neutraal;
de stro en het hout in onze gevels hebben zoveel CO2 opgenomen (bijna 100kg per m2), dat het de CO2 uitstoot van montage, het transport en de productie van de overige materialen in het hele bouwwerk compenseert.
Stikstofvrij;
de basismaterialen stro en hout nemen stikstof op om te groeien; de panelen worden stikstofvrij geproduceerd en er worden eenvoudig met accugereedschap gemonteerd.
Bio-based;
het Ecococon prefab houtskeletbouw (HSB) systeem is gebaseerd op 98% natuurlijke materialen; hoofdbestanddelen zijn stro, hout en leem.
Isolatiewaarde RC 8,3;
de gehanteerde Ecococon-panelen zijn Europees gecertificeerd op een isolatiewaarde van Rc 8,3. Hierdoor is ‘nul-op-de-meter’ makkelijk te halen.
Brandcertificaat 120 minuten;
Europees gecertificeerd (REI 120)
Ademende gevels;
het bouwsysteem is (zeer) damp-open en levert in combinatie met de hoge isolatie een comfortabel, gezond en evenwichtig binnenklimaat op.
Akoestisch prettig;
de combinatie van stro in de gevels en leemstuc aan de binnenzijde zorgt voor een goede akoestiek en biedt een geluidsisolatie van 54bB.
Vormvrij bouwconcept;
het systeem volgt een ontwerp. Het wordt vertaald in een elementen-layout van benodigde prefab elementen.
Snelbouw;
de prefab-elementen worden kant-en-klaar en genummerd, last-minute op de bouw afgeleverd. Zo kan er in 1 dag een hele bouwlaag geplaatst worden.
Constructief bouwsysteem;
stro-elementen zijn in feite HSB-kratten gevuld met geperste stro (4 Ton). Door deze doos-constructies aaneen te schroeven ontstaat een sterk geheel. Zelfs aardbevingsbestendig.
Gestapeld bouwen;
met Ecococon-elementen kan -zonder hulpconstructies- tot 6 lagen hoog gebouwd worden; mèt hulpconstructies in principe oneindig.
Cradle-to-Cradle;
de elementen kunnen ook weer gedemonteerd worden; terwijl de basismaterialen direct teruggebracht kunnen worden in de kringloop. Europees C2C certificaat.
Uitstekende Footprint;
stro is een restproduct uit de landbouw; hout komt uit hernieuwbare FSC bossen
Installatiearm;
door (zeer) hoge isolatiewaarde en damp-open structuur kunnen verwarmings- en luchtbehandelingsinstallaties eenvoudig blijven.

Op https://ecococon.eu/nl/professionals/downloads vindt u zeer uitgebreide technische gegevens.

 

Bedrijfsgegevens

Jeroen Boschlaan 2, 5613GA, Eindhoven
Afbeelding Strotec bv

Alles van Strotec bv