Ga door naar hoofdcontent
OrganisatiesXylotrade BV

Xylotrade BV

Xylotrade introduceert een volledig nieuwe, maar inmiddels ook bewezen technologie voor de bescherming van hout in buitentoepassingen. Hout is immers een geweldig materiaal, daarover bestaat geen twijfel. Alleen, als je hout buiten toepast, moet je het beschermen tegen allerlei omgevingsinvloeden, met name vocht en UV.

Traditioneel wordt hout daarom beschermd door het te verven, beitsen of te impregneren met allerlei vervelende stoffen. Hierbij probeer je de natuur te verslaan en dat is natuurlijk niet zo best voor het milieu. Gelukkig hoeft dat niet meer! Het kan echt anders.

Met trots presenteren wij ons totaal nieuwe concept. Een volledig natuurlijke beits, die we Biofinish hebben genoemd, waarbij we niet tegen de natuur werken maar met de natuur mee. In onze Biofinish zitten dus ook geen biociden of iets dergelijks in om andere levende organismen te bestrijden of te doden. Ons concept is er op gebaseerd dat wij de omstandigheden zo beïnvloeden, dat hout-aantastende organismen weg blijven of vertrekken omdat ze het niet naar hun zin hebben. Daarnaast functioneert de Biofinish als een soort ‘zonnescherm’ voor hout en olie waardoor de olie niet uithardt en het hout niet degradeert, waardoor dit in combinatie met de zelfherstellende eigenschappen super lang mee gaat.

Ook het onderhoud is zeer eenvoudig. Onderhoudsvrij is overigens geen enkel product. Het onderhoud bestaat uit het eenvoudigweg periodiek narollen met lijnolie, waarbij een voorbehandeling niet nodig is en de schimmel wordt gevoed. Veel mooier kunnen we het niet maken. Aan het eind van de levensduur hoeft dit product ook niet te worden verbrand, maar kan gewoon in de natuurlijke cyclus blijven of worden hergebruikt. We gebruiken tenslotte alleen maar volledig natuurlijke grondstoffen.

Bedrijfsgegevens

Brinkpoortstraat 28, 7411 HS, Deventer

Frans van Rooijen

Directeur
Afbeelding Xylotrade BV

Alles van Xylotrade BV