Ga door naar hoofdcontent
Wat maakt Biobasedinkopen.nl toekomstbestendig t.o.v. andere database initiatieven?

Wat maakt Biobasedinkopen.nl toekomstbestendig t.o.v. andere database initiatieven?

In het verleden zijn er meer initiatieven geweest die eenzelfde overzicht voor inkopers nastreefden. Alleen voldeden de resulterende databases om verschillende redenen niet.

Biobasedinkopen gaat voor een beter en duurzamer resultaat. Onder andere door de koppeling met een beheers- en verdienmodel, zorgen we ervoor de database ook op termijn actueel en betrouwbaar blijft.

Daarnaast moet het productenaanbod van voldoende kwantiteit en kwaliteit zijn. De kwaliteit wordt geborgd door het instellen van een onafhankelijke Redactieraad, waarin experts van Nederlandse hogescholen en NEN zijn vertegenwoordigd, samen met onafhankelijke inhoudsdeskundigen per productcategorie. Zij zorgen ervoor dat de informatie in de database duidelijk en herkenbaar is, en voldoet aan internationale definities en standaarden. Om dit te bewerkstelligen, hebben zij biobased criteria vastgesteld.

De kwantiteit vullen we in door nu al leveranciers van biobased producten toegang te geven tot het leveranciersportaal; de plek waar zij de producten toevoegen en beheren.